Boeken over huiskerken

gevangen_in_iran.jpg

Gevangen in Iran

Maryam en Mariziyeh werden in 2009 gearresteerd in Iran vanwege afvalligheid van de Islam en het verspreiden van het christendom. Ze werden overgebracht naar de gevreesde Evin-gevangenis in Teheran alwaar ze na 259 dagen tot ieders verrassing vrijgelaten werden. Mensen all over the world hadden voor hen gebeden. In Gevangen in Iran vertellen ze van hun wonderlijke tijd in de gevangenis. De plek die bekend staat als een hel werd een plek van liefde en hoop voor velen.
lees hier verder

 

Kerk aan de keukentafel

keukentafel.jpg

In het boek 'Kerk aan de keukentafel geeft Hans Groeneboer een eigen, persoonlijke visie op de kerk van deze eeuw. Een kerk die niet bestaat uit een gebouw of een systeem, maar die bestaat bij gratie van de relaties die mensen hebben met elkaar. In de visie van Hans Groeneboer is de kerk een gemeenschap van mensen die met elkaar samenleven. Dit is het wezen van de kerk: een gemeenschap scheppen

van mensen die verbonden zijn met God, met elkaar en met de wereld om hen heen.
Lees hier verder>>

jesus-has-left-the-building klein.jpgJezus heeft het kerkgebouw verlaten

Adri Veldwijk, directeur van de Evangelische Zendings Alliantie schreef onlangs in Uitdaging over een boek dat diepe indruk op hem gemaakt heeft. Het is: ‘Jesus has left the Building' van Paul Vieira, in 2007 in Nederlandse vertaling verschenen.Het is niet vrijblijvend. Durf je het te lezen?
Lees hier verder>>

 


Ploeteren en pionieren

ploeteren en pionieren.jpg

De auteurs van ‘Ploeteren en Pionieren' laten zien wat er in Nederland leeft rond nieuwe manieren van kerk zijn. Centraal staat de vraag hoe het Koninkrijk van God vorm kan krijgen in het Nederland van nu.rging Church, een internationale beweging die zoekt naar nieuwe manieren van kerk zijn. Zij doen dit aan de hand van vijf inspirerende levensverhalen van pioniers afgewisseld met beschrijvende en theoretische hoo

Lees hier verder>>

 

 

De Nieuwe Samenzweerders

 

De nieuwe samenzweerders.jpg

Het borrelt in de kerk. God is aan het werk door een nieuwe generatie vernieuwers, risicozoekers en ondernemers. Tom Sine noemt hen in zijn boek 'de nieuwe samenzweerders'. Zij zoeken allemaal nieuwe wegen om in onzekere tijden creatief vorm te geven aan die nieuwe orde van God die volgens Jezus al doorbreekt in het hier en nu.

Lees hier verder>>

 

 

De ontdekking van het Koninkrijk.jpg


De ontdekking van het Koninkrijk

Geboren in een positief christelijk gezin, een goede opvoeding, betrokken bij christelijk jeugdwerk, daarna naar de bijbelschool en vervolgens werken in de christelijke hulpverlening. Een ideale carrière zou je zeggen. Vergeet het maar, Daniel de Wolf, over hem hebben we het, kwam in een geloofscrisis.
Lees hier verder>>

 

Ik zie een leger (144 x 222).jpg


Ik zie een leger, kerk zijn op een andere manier

Floyd McClung houdt van de kerk. En hij is gefrustreerd over haar. Hij ziet dorre beenderen maar hij ziet ook een groot leger. Dit boek is een vurig pleidooi om kerk-zijn op een andere manier vorm te geven.
Lees hier verder...