'Emerging church' in de eerste eeuw

25-02-2010

Het nieuwe boek van Gijs van den Brink, 'Jezus, Israel en de kerk' is uit. Het beschrijft het ontstaan van de NT-ische gemeente.

Wat anderen over dit boek zeggen:cover boek gvdb.JPG

"Jezus, Israël en de kerk" bevat een warm pleidooi voor het invoeren van een alternatieve samenleving, de "Oikos". Vanuit een bijbels en modern-wetenschappelijk perspectief wordt ons inzicht gegeven in het joodse en messiaanse karakter van deze gemeenschap. Tussen de regels door is tevens te lezen dat Van den Brink geen studeerkamergeleerde is, maar een ervaringsdeskundige. Dit boek is een aanrader voor iedereen die een basis wil leggen voor het vormen van nieuwe evangelische gemeenschappen.
Johan J. ter Beek (emergingnetwerk.nl)

In "Jezus, Israël en de kerk" laat Gijs van den Brink overtuigend zien dat de begintijd van de Gemeente zich uitstrekt naar de eindtijd, hoe de Gemeente pas echt gaat leven als zij zich uitstrekt naar de Parousia, de aanwezigheid én wederkomst van onze Heer. Mijn hart gaat sneller kloppen als hij ons langs deze weg voert naar de wortels in Jezus en naar een eenvoudig huisgemeente-model.
Henk Medema

Een grondige studie, toegankelijk geschreven, met onverwachte dwarsverbindingen die zeer relevant zijn voor christenen en gemeente.
Otto de Bruijne

De heilshistorische benadering is een sterke inzet in dit boek. De exegetische uitweidingen zijn verrijkend en prikkelen meer dan eens tot diepgaande discussie.
Jan Hoek

Het boek is te bestellen bij het CVB.

Recensies

Terug naar het nieuwsoverzicht