Elim Projecten nieuws


Download projecten nieuws april 2017


Vluchtelingen Turkijevluchtelingen-Turkije.jpg

Afgelopen december was het de tweede keer dat we in Turkije waren om noodhulp te geven aan vluchtingen in Turkije. Meer dan 4000 kilo aardappelen werden uitgedeeld aan 400 gezinnen van vluchtelingen uit Syrië en Irak in Iskenderun, Hatayy, Adana, Aksaray en Nev┼čehir. Ieder gezin ontving 10 kilo aardappelen wat een hele bemoediging voor hen was. Als gevolg van het koude weer in Turkije is er veel behoefte aan warme kleding. In de steden Caesar, Yozgat, Nigde werd aan 250 christelijke vluchtelingen warme kleding gegeven. Naast voedselhulp en kleding werden 300 Arabische Nieuwe Testamenten met Psalmen en 200 kinderbijbels uitgedeeld aan gevluchte christenen uit Syrië en Irak in verschillende steden in Turkije. Voor hen is de geestelijke bemoediging net zo belangrijk als de praktische hulp die geboden werd. Wij willen graag met dit mooie werk doorgaan.

Vluchtelingenhulp Turkije 1.000,- euro


Thailand

Maak iemand enthousiast voor Sela&Co koffie!

pakje koffie.jpg

Een onderzoek naar klanten van Sela&Co koffie toont aan dat de meeste afnemers particulieren zijn.


Lees hier verder ...

 

 

 


Vluchtelingen Nederland

Rahe-Salib.jpgIn de huisgemeente Elim komen veel Iraniërs en Afghanen die hongerig zijn naar Gods Woord. De diensten zijn tweetalig, in het Nederlands en het Farsi. Regelmatig horen wij getuigenissen van Iraniërs die vanuit een moslimachtergrond tot geloof komen. Op onze website zijn deze te lezen, zoals: "Op een avond dacht ik weer aan de Bijbel die ik had gekregen. Eerder had ik wel eens een paar bladzijden in de Bijbel had gelezen, maar deze avond had ik een vreemd gevoel. Ik voelde dat ik niet meer de persoon was die ik vroeger was. Mijn hart kwam tot rust en ik was hongerig naar Gods liefde. Ik ontving de liefde en vrede van God en werd vervuld met de Heilige Geest." Voor bijbels en het Farsi-talige evangelisatieblad ‘Rahe Salib' , ‘De weg van het kruis' vragen wij uw hulp.Lees hier het blad online. Kosten 500,- per kwartaal

 

Pakistan

Bijbels voor Pakistanevangelist pakistan klein.jpg

De teams van de Potohar Evangelistic Outreach Fellowship gaan onvermoeibaar door met het verkopen van Bijbels op de meest onverwachte plaatsen. 
Lees hier verder. 

      

 

Filippijnen

bonenoogst.jpgGroententuinen gaan door

Er blijft veel belangstelling voor het aanleggen van groententuinen op de Filippijnen. Ariel Genito van de God Cares Christian Fellowship heeft veel contacten met voorgangers en dorpsoudsten in de dorpen in het Zuiden van Mindanao. Zoals met Pastor Edgar Tayao. Zij zouden graag een groententuin beginnen voor hun voedselvoorziening en om het overschot te kunnen verkopen. De dorpsoudste van Sitio Tuganay is eveneens erg geïnteresseerd.
Kosten per vier tuinen  240,- euro
 
lees hier verder ... pijltje.gif

 

India

Bijles voor kinderen van de Yenadhi stam Indiabijles-India-rechts.jpg

De mensen van de Yenadhi stam behoren tot de armsten in de provincie Andhra Pradesh, India. Hun kinderen gaan niet naar school hoewel dit wel verplicht is. Hiervoor zijn een aantal redenen.

Lees hier verder ...

 

Integral Mission

Een van onze contactpersonen in India. Mr. Jaya, is een enthousaist voorstander van Integral Mission. Dit is de visie dat de gemeente van Jezus Christus een boodschap heeft voor alle delen van ons leven. Geestelijk, emotioneel en praktisch en materieel.
Lees hier zijn artikel: A Biblical Perspective on Integral Ministry


Alfabetiseringsklassen
Chatla-website-rechts.jpg

Chatla is de vrouw van Brahmaiah. Lees wat de alfabetiseringscursus voor haar betekend heeft.

Lees hier verder ... pijltje.gif

 

 

 

 

Opleiding voorgangers en biblewomenbijbelcursus.jpg

Muppidi Rama Rao heeft de bijbelcursus gevolgd: "Deze cursus heeft mij geestelijk verrijkt. De systematische lessen hebben mij meer discipline bijgebracht in het bestuderen van Gods Woord." 

Lees hier verder ... pijltje.gif