waarom zijn wij anders.jpg

Waarom zijn wij anders?

Dit is een toegankelijk en vlot geschreven boekje over cultuurverschillen. Zonder zware theorie, maar vol praktische ervaringen en bruikbare tips. Met duidelijke en leerzame voorbeelden waar iedereen zich in zal herkennen.

Waarom zijn wij anders? valt op door de openheid en de positieve toon over verschillende culturen en cultuurverschillen. Sarah Lanier verdeelt de wereld in tweeën: koud-klimaat culturen en warm-klimaat culturen. Vervolgens beschrijft zij hoe in het algemeen deze twee culturen omgaan met communicatie, relaties, taken, privacy, gastvrijheid, tijd, planning en meer.


Gat-in-ons-evangelie.jpg


Het gat in ons Evangelie

Wat vraagt God van ons in de strijd tegen armoede? Het antwoord vond Richard Stearns, directeur van World Vision en schrijver van het boek ‘Het gat in ons Evangelie' in Jakobus 2:14, geloof zonder daden is dood. Elke keer als hij deze woorden hoort, huivert hij. Gelukkig geeft hij in zijn boek genoeg mogelijkheden hoe wij ons geloof in daden kunnen omzetten. Zoals moeder Teresa zei: "Wij kun  nen geen grote dingen doen, maar wel met grote liefde kleine dingen doen.

 

Levende HoopLevende Hoop.jpg

"wie zich over een arme ontfermt, eert God" Spreuken 4:13.
Deze tekst is het motto van het boek Levende Hoop van Amber van Schooneveld. In het boek geeft zij op een heel ontspannen manier aan hoe het voor ons, rijke christenen, mogelijk is om iets voor de armen dichtbij of veraf te doen.
Lees hier verder ...

 

 

Voedselsafari, Een zoektocht naar honger en gerechtigheidVoedselsafari.jpg


Dolend door grote, goedgevulde supermarkten op zoek naar de ingrediënten voor de avondmaaltijd; dat is voor de meeste Nederlanders een voedselsafari. Voor een miljard wereldburgers is het zoeken naar eten ook dagelijkse routine. Alleen al het vinden ervan levert voor hen meer problemen op.
Lees hier verder...

 

 

Verkondig het KoninkrijkVerkondig het koninkrijk.jpg

Verkondig het Koninkrijk is een verhelderend en inspirerend boek voor ieder die betrokken is bij diaconaat en zending in de Derde Wereld. Hans van der Lee, directeur geweest van TEAR en van Compassion, gaat in dit boek in op de eigenheid van christelijk werk onder armen in de Derde Wereld. Hij doet dit vanuit een bijbelse, holistische interpretatie van armoede en toont aan dat een scheiding tussen diaconaat en zending niet bijbels is en dus tekortschiet.
Lees hier verder...

 

Het groene hart van het geloofHet groene hart van het geloof.jpg

Duurzaamheid en het groene denken is hét thema van dit moment. De Brit Dave Bookless schreef er het boek ‘Het groene hart van het geloof' over. Een boek vol hoop dat het denken van christenen kan veranderen. De schepping is volgens de directeur van A Rocha Groot-Brittannie een natuurlijke plek om God te ontmoeten. Hij droomt van een levensstijl die een voorbeeld is van zowel ecologische duurzaamheid als van licht en blij leven in Gods wereld.
Lees hier verder...

 

L van levensstijl.jpgL van Levensstijl

We hebben het vaak over het volgen van Jezus, maar wat houdt dit nu in de praktijk in? Is het ook mogelijk om Jezus te volgen als je boodschappen doet in de supermarkt of heeft dat er niets mee te maken? Is het volgen van Jezus een levensstijl en zo ja, hoe zou die levensstijl er dan uit zien?
Lees hier verder...

 

 

 

Economie van de eerbiedEconomie van de eerbied.jpg

Een boeiende en grondige studie naar de oorzaken van de huidige verdeling van welvaart in de wereld. Tevens wordt een weg gewezen naar een bijbelse manier van samenleven die gebaseerd is op gemeenschap.
Lees hier verder ...

 

 

 

 

Doeners!Doeners.jpg

De diepe kloof tussen rijk en arm, de schijnbaar onoplosbare problemen overal in deze wereld, ze kunnen je snel overweldigen; waar moet ik beginnen? In het boek ‘Doeners!' acht verhalen van mensen die zich niet lieten afschrikken en praktische tips om zelf een voorzichtig begin te maken.

 

stop_the_traffik.jpg

 Stop the traffik

 ‘Toen ik tien was ging ik van huis om te kijken of ik mijn familie kon helpen door wat geld te verdienen. Toen ik in Sikasso aankwam, kende ik daar niemand. Een man zag me bij het busstation en vroeg of ik misschien werk zocht. Hij vertelde dat ik niet naar Mali moest gaan, maar dat ik beter in Korhogo kon gaan werken want daar kon ik heel veel geld verdienen. Ik antwoordde dat ik niet kon weten of dat waar was, want ik ben nooit ik Korhogo geweest en ik ben te jong om er alleen naar toe te gaan. Maar hij liet mij niet gaan en bleef net zo lang praten tot ik hem geloofde. Hij name mee mee in zijn auto en we reden naar Ivoorkust. Daar verkocht hij mij aan een plantagehouder voor 20.000 CFA (25 euro).'
Lees hier verder