Project Nieuws Thailand

 

Maak iemand enthousiast voor Sela & Co koffie!

Long Gie koffie plukken.jpg

Een onderzoek naar klanten van Sela & Co koffie toont aan dat de meeste afnemers particulieren zijn. Hierna komen de kerken en gemeenten en dan bedrijven. Als iedereen één persoon uit zijn of haar omgeving enthousiast maakt voor Sela&Co koffie, zal dat een grote toename van de afzet van Sela&Co koffie betekenen. Een goed idee is om een doos koffie te kopen en die te delen met familie en vrienden. Een email naar info@silaa.nl of de bestellijst invullen is voldoende.

 

Sela&Co koffie in uw gemeente!

standbezoek.jpg

Wij zijn op zoek naar mensen die Sela & Co koffie in hun gemeente willen introduceren. De meeste gemeenten drinken na de dienst koffie. Wat is er nu mooier dan samen een lekker bakje koffie drinken en nog aan  zending doen ook? Door de eerlijke manier van handelen is het werk zelf al een getuigenis. Zo worden de boeren direct betaald als zij de koffiebessen komen brengen. Dit is erg ongebruikelijk in Thailand, vaak moeten zij maanden op hun geld wachten of ze krijgen helemaal niets. Onze levensstijl is ons eerste getuigenis en laat mensen in de praktijk zien hoe een leven naar Gods wil eruit ziet. Vaak leidt dit tot diepgaande gesprekken met de boeren en de medewerkers. Zo konden het afgelopen jaar twee van de medewerkers gedoopt worden.

               
Sela & Co koffie is:

 

De verbouw van koffie in de bergen biedt een mogelijkheid voor de Karen gezinnen om weer bij elkaar te zijn en in eigen onderhoud te voorzien. Op het ogenblik zijn 100 boeren betrokken bij Sela & Co koffie.

Dit is een goed voorbeeld van de projecten waar wij als Elim naar toe willen. Geen giften meer geven maar mogelijkheden creëren voor de mensen om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Deze koffie kan bij ons gekocht worden. We kunnen ook een presentatie bij u in de gemeente verzorgen. Het is eerlijk betaalde koffie die de boeren weer een normale manier van leven geeft en bovendien nog van topkwaliteit is. Alle bonen worden handgeplukt en gesorteerd om de beste kwaliteit te waarborgen.

We bieden snelfilter-, grove maling en bonen aan.
Voor bestellingen klik hier.
Voor meer informatie over Sela & Co koffie klik hier.

werkers.jpg

sorteren koffie.jpg

Lydia Moe

Lydia Moe 2.jpg

 

Lydia Moe en haar man hebben een veld met 250 koffieplanten in het dorp Mileki. Zij hebben de koffieplanten nu vijf jaar en gemiddeld hebben zij een oogst van bijna 100 kilo koffie per jaar. Haar man controleert het veld twee of drie keer per week en één keer per week krijgen de planten water en wordt het veld gewied.
Het water komt van een beek tussen een rijstveld en het koffieveld. Als de beek opgedroogd is vanwege de droogte graaft zij een gat in de grond van het rijstveld om water te vinden. Tijdens de laatste training heeft zij geleerd dat koffieplanten mest nodig hebben. Zij heeft ook geleerd hoe ze de insecten, die de planten aantasten, op een biologische wijze kan bestrijden.
Naast het verbouwen van koffie vertaalt zij de Bijbel in het Karen en is haar man evangelist.

Kinderkampen, zondagschoolwerk, Thailand

Kinderkamp Tie Ja Lie.jpg

Het team in Thailand onderhoudt relaties met zo'n 18 gemeenten van leden van de Karen bergstam in het noorden van Thailand. Eén van de activiteiten is het verzorgen van zondagschoolmaterialen. Mung Ko, kinderwerkster met hart en ziel, is degene die het kinderwerk in het dorp Mie Lee Kie regelt. Het uitleensysteem van de zondagsschoolmaterialen is onder haar beheer. Iedere maand controleert zij de teruggebrachte lessen en vult de werkjes aan. Per zondag worden deze lessen gebruikt in 18 dorpen in de gehele regio. Goed voor zo'n 300-350 kinderen die Gods Woord horen aan de hand van deze onderwijs materialen. Hiernaast worden regelmatig kinderkampen georganiseerd waar de kinderen spelenderwijs veel van het Evangelie horen en Jezus leren kennen.
Kosten zondagschoolmaterialen en kinderkampen 500,- euro.