Leefgemeenschappen Nederland

 

Magazine Samenleven 

  Voorkant-Samenleven.jpg

Vanaf 2011 wordt Samenleven niet meer uitgegeven als magazine. De digitale wereld is zodanig ver ge-integreerd dat een papieren magazine niet meer zinvol is. We blijven wel via onze website over de ontwikkelingen op gemeenschapsgebied informeren. Op de pagina's 'adressen' en 'huiskerken, websites' vindt je websites die ook veel informatie over gemeenschapsleven geven.

 

Alledaagse radicalenShane claiborne.jpg

 

Time to Turn heeft het boek van Shane Claiborne ‘The Irresistible Revolution' vertaald. Het gaat over een revolutie, maar dan eentje die anders is dan anders. Het gaat over een revolutie die in ons hart begint, aangestoken door Gods geest, en die de hele wereld op z'n kop zet. Niet door grootse veldslagen, maar door kleine daden van liefde.  
Lees hier verder ...

 

Eemlandhoeve, ruimte voor nieuwe monastiek?Eemlandhoeve.jpg

 

Landleven en spiritualiteit zijn van oudsher met elkaar verbonden. Nu spiritualiteit opnieuw opleeft in Nederland, raken veel mensen ook weer geïnteresseerd in het platteland. Daar zijn nog oude tradities te vinden die te maken hebben met de oerkrachten van de natuur, de afhankelijkheid van de seizoenen, het weer en de voelbare relatie met een hogere kracht, een God, een Creator..
Lees hier verder ...

 

Interesse in gemeenschapsleven?

Regelmatig wordt ons gevraagd: "Weten jullie een gemeenschap bij mij in de buurt waar ik zou kunnen wonen?" We moeten dan vaak antwoorden: "Nee, zo'n gemeenschap is er niet en als hij er is, is er vaak geen plaats". Een goed idee is om enkele bestaande gemeenschappen te bezoeken. Zo krijg je een beeld van wat er al gebeurd en wat je zelf zou willen. Je bent van harte welkom om eens bij Elim te komen kijken. Bijvoorbeeld een zondagse samenkomst meemaken en na afloop bij de koffie wat doorpraten.
Heb je interesse stuur dan even een mailtje naar info@elim.nl. Dan kunnen we een afspraak maken.